Žemaitijos pramonės raida. Nuo žemės ūkio iki inovacijų 2020

Rugpjūčio 14-15 dienomis Plungės M. Oginskio rūmų sodyboje vyko projekto „Žemaitijos pramonės raida. Nuo žemės ūkio iki inovacijų 2020“ veiklos. Plungės rajono savivaldybė ir Plungės pramonininkų sąjunga norėdami prisidėti prie kunigaikščių Oginskių siekio garsinti Žemaitijos kraštą ne tik kultūriniu gyvenimu, bet ir novatoriškumu ir pažanga mokslo ir pramonės srityje bei populiarinti Plungės ir viso Žemaitijos regiono žinomumą, organizavo renginį „Žemaitijos pramonės raida. Nuo žemės ūkio iki inovacijų 2020“.

 

Kunigaikščio M. Oginskio rūmų žirgyno pastate buvo eksponuojama pramonės paroda, skirta suburti Žemaitijos krašto pramonės ir verslo atstovus, tad visi buvo kviečiami aplankyti ir susipažinti su šių dienų garsiausiomis šio krašto įmonėmis bei organizacijomis.

Dieną vykusioje konferencijoje dalyviams buvo pristatyta ne tik Žemaitijos krašto pramonės istorinė raida, bet ir aptarti šių dienų verslo iššūkiai, galimybės bei pasidalinta sėkmės istorijomis. Pranešimus pristatė Lietuvos istorijos instituto, LR Ekonomikos ir inovacijų, Žemės ūkio ministerijų atstovai, o sėkmės istorijas pasakojo UAB „Terekas“, UAB „Vičiūnų įmonių grupė“ bei Tauragės industrinio parko vadovai. Konferencijos metu Plungės rajono pramonininkų sąjunga šventė savo veiklos 25-metį, ta proga PPS prezidentas A. Borumas bei Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas V. Janulevičius garbės ženklus įteikė sąjungos nariams Vytautui Padagui (UAB „V. Padagas ir Ko“) bei Egidijui Rapaliui (UAB „Litspringas“).

Abi dienas vyko spalvinga mugė, o vakaro koncertą papuošė Plungės kultūros centro folkloro ansamblio „Gondinga“ bei grupės „Žemaitukai“ pasirodymai. Koncerto metu taip pat įteiktos padėkos ir šventiniai šakočiai šiems parodos dalyviams: UAB „Dotnuva Baltic“; Lietuvos ūkininkų sąjungos Plungės skyrius; ŽŪKB „Pieno gėlė“; UAB „Sibrusta“; UAB „Besmegeniai“; Plungės Technologijų ir verslo mokykla; UAB „Geralda; UAB „V. Padagas ir Ko“; UAB „Litspringas“; UAB „Terekas“; UAB „Plungės Šaltis“; UAB „Plungės baldai“; UAB „CONSTRO“; UAB „Vičiūnų grupė“; UAB „Plungės lagūna“;
UAB „Marmo Arc“; Plungės turizmo ir informacijos centras; UAB „Mittet“; MB „Arbūzo namai“.

Projekto „Žemaitijos pramonės raida. Nuo žemės ūkio iki inovacijų 2020“ organizatoriai ir rėmėjai: Plungės pramonininkų sąjunga, Plungės rajono savivaldybė, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Lietuvos respublikos Vyriausybės Kanceliarija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, renginio partneriai: Plungės turizmo ir informacijos centras, Plungės kultūros centras, Žemaičių dailės muziejus, Plungės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biurus. Dėkojame konferencijos, parodos ir mugės dalyviams ir Jums gerbiami plungiškiai ir miesto svečiai už bendrystę ir buvimą kartu.

Plungės rajono pramonininkų sąjunga